نوشته شده توسط : مهندس جامی

به خاطر پیشرفت فن جوشکاری اتصالات در کارخانه های سوله سازی برای جوش انجام می شود. اکثر اوقات اجرا و مونتاژ سوله در مکان های اتصالات پیچی، در نظر گرفته می شود. مراحل ساخت سوله و اجزای سوله را در ادامه مقاله بیان می کنیم.

در گذشته فلز ماده ای مقاوم و شکل پذیر بوده است که می تواند ذوب ، منعطف و سخت شود. بشر کارکرد این فلز را به سمتی سوق داد که بتواند از این ماده ی سخت در وسایل زندگی خود استفاده کند. تعریف عام سوله به معنای سازه ی فلزی با سقف شیبدار می باشد که بر پایه ی محاسبات فنی مخصوصی، طراحی و اجرا می شود. سوله سازی در سازه هایی با دهانه های بزرگ مانند ساختمان های صنعتی یعنی ساخت سوله صنعتی و ساختمانهای تجاری و مسکونی کاربرد دارد.

اما اگر بخواهیم سوله را به صورت تخصصی تعریف کنیم می توانیم بگوییم سوله سقف شیبداری است که سوله به انگلیسی Niches می باشد و دارای جزئیاتی است.

 

 اجزای سوله و مراحل ساخت سوله - سوله سازی

سینه بند سوله - لاپه های سوله - قاب شیبدار سوله – بادبند قائم سوله – عناصر فشاری طولی سقف سوله –پوشش سقف سوله – z پلاک سوله  و میله مهار

  • سینه بند سوله : برای جلوگیری از کمانش پیچشی و جانبی، تیرهای قاب اصلی باید به صورت مناسب بال فشاری آنها در فاصله های لازم و در امتداد جانبی بر صفحه قاب نگهداری شوند.
  • لاپه های سوله : لاپه ها ، بارهایی را که بر سقف ساختمان های صنعتی توسط لاپه ها وارد می آید، تحمل می کنند و به قاب های اصلی شیب دار منتقل می کنند. مقطع لاپه ها به صورت I شکل است. لاپه ها به صورت تیرهایی با دهانه های ساده یا طولی مانند فاصله قابها در طول سالن یا تیرهای پیوسته طراحی شده و اجرا می شوند. حداکثر تغییر مکانی که لاپه ها می توانند داشته باشند، باید در مجموع از ۱/۲۰۰ طول دهانه کمتر باشد.
  • قاب شیبدار سوله : قاب فولادی سوله بارهای مختلف اعم از برف، بار، بارهای جرثقیل و زلزله را تحمل می کند و نقشی اصلی در مراحل ساخت سوله صنعتی اجرا می کند. این سیستم دارای اعضایی با مقطع متغیر و اتصالات صلب می باشد. نیروی محوری ، نیروی برشی و لنگر خمشی همزمان روی این اعضا همزمان تاثیر می گذارد.
  • میله مهار: کاربرد میل مهارهای عرض ، اتصال لاپه ها در فواصل معینی به یکدیگر است. میل مهارها که عمود بر امتداد لاپه ها در سقف قاب شیب دار اجرا می شوند، در مراحل ساخت سوله سه وظیفه دارند:
  1. تحمل نیروی رانشی در امتداد سطح شیب دار
  2. جلوگیری لاپه ها به عنوان مهار جانبی از کمانش جانبی پیچشی بال فشار
  3. و کاهش دهانه خمشی حول محور ضعیف نیمرخ لاپه

سوله

سوله اکثرا برای مکان های صنعتی طراحی و ساخته می شود. بنابراین طراحی سوله با سازه های دیگر می تواند متفاوت باشد. طراحی قاب در این سازه ها به گونه ای است که دارای شیب بوده و دهانه ها نسبت به سایر سازه ها بزرگتر است. به خاطر اینکه ابعاد تیرها و ستون ها بزرگ است، برای اجرا و ساخت سوله نمی توان از پروفیل هایی که در بازار وجود دارد، استفاده کرد و باید آن ها را ساخت که در اصطلاح به آن تیر ورق می گویند.

 

 

 



:: برچسب‌ها: سوله , ساخت سوله , سوله دست دوم , قیمت سوله , سوله سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 166
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهندس جامی

بعضی از افراد نمی دانند سوله دست دوم برای چه مشاغلی مناسب است. ما در زیر به کاربرد سوله دست دوم در مشاغل و فروش سوله دست دوم و انواع آن ها اشاره می کنیم.

 

انواع سوله های تخصصی و فروش سوله دست دوم

  1. فروش سوله دست دوم برای تولید و نگهداری صنایع خاص
  2. ساخت و فروش سوله دست دوم برای تولید و نگهداری صنایع الکترونیکی و صنایع غذایی
  3. تولید و نگهداری صنایع سنگین و صنایع پلاستیکی به وسیله ی خرید و فروش سوله دست دوم
  4. فروش سوله دست دوم برای تولید و نگهداری صنایع معدنی، صنایع فلزی، صنایع پزشکی و پتروشیمی
  5. سوله سازی برای ورزشی و تفریحی و هم چنین سردخانه و گرم خانه
  6. تولید و نگهداری صنایع شیمیایی با استفاده از سوله تخصصی
  7. سوله تخصصی برای تولید و نگهداری صنایع نظامی، صنایع ساختمانی
  8. سوله تخصصی برایپرورش گل و گیاه و تولید و نگهداری صنایع کشاورزی

جهان سوله کلیه خدمات و فروش سوله دست دوم و با دهانه های مختلف را از سراسرکشور و نیز سالن های صنعتی واستاندارد در زمان کمی انجام می دهد.
سوله های دست دوم بهتر است دمونتاژ شده و در انبارهای کارخانه دپو شود. در خرید و فروش سوله دست دوم کلیه قطعات رنگ آمیزی شده و می تواند مانند سوله نو شود.
سوله دست دوم از لحاظ قیمت سوله و در مقایسه با استفاده ای که دارد، مقرون به صرفه می باشد و شاید به همین خاطر باشد که فروش سوله دست دوم رایج شده است.

طراحی سوله بهتر است در نرم افزار هایETABS  ،SAFE ،SAP  انجام شود و نقشه های اجرایی، فونداسیون، معماری و برق و مکانیک تهیه شود.

 

اجزای سوله

  1. ستون
  2. رفتر (فریم)
  3. استرات
  4. بادبند
  5. پرلین (پروفیل Z و C)
  6. سگراد (میل مهار)
  7. نبشی سینه بند
  8. پیچ و مهره
  9. سایه بان
  10. ستون وال پست

ساخت سوله در انواع و شکل های مختلفی طراحی  و اجرا می شود. در سوله سازی و طراحی سوله عوامل مهمی، مهم و تاثیر گذار هستند.

ساخت سوله

  • ارتفاع کنار
  • دهانه سوله ستون ها
  • طول سوله
  • پوشش سقف
  • ساخت سوله با جرثقیل سقفی
  • باردینامیکی جرثقیل سقفی
  • مقاومت خاک برای نصب سوله
  • بار باد، بار برف و نیروی زلزله

انواع سوله را اگر بخواهیم بیان کنیم، می توانیم به سوله های یک دهانه، سوله های چند دهانه، سوله های چند ضلعی، مدور و مختلط اشاره کرد. سوله برای ساخت و بهره برداری باید دارای عناصری باشد که باید قبل از مراحل طراحی و ساخت سوله این عناصر را شناخت. قاب شیبدار، استرات، پیچ و مهره، پوشش بدنه، بادبندهای قائم و سقفی، پروفیل زد و زدگیرها و... را می توان از جمله عناصر مهم سوله دانست.

 

 



:: برچسب‌ها: سوله , ساخت سوله , سوله دست دوم , قیمت سوله , سوله سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 92
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 خرداد 1396 | نظرات ()
نوشته شده توسط : مهندس جامی

طراحی و ساخت سوله

در طراحی سوله نکته ای که اهمیت دارد، میزان بارهای وارد شده بر ساختمان اسکلت فلزی شامل بار باد و برف، بارهای ناشی از زلزله و دیگر بارها می باشد که وابسته به محیط اجرای پروژه به طریق خاصی محاسبه می شود. هم چنین برای یک ساختمان سوله اینکه ستون ها و فونداسیون طراحی شده کجا قرار گیرند، مهم است. تعداد دهانه ها و قاب ها و همچنین زمین احداث پروژه، باید بررسی شود.

بعد از مشخص شدن فونداسیون، طراحی سازه، تعیین مقاطع ستون ها و جزئیات دیگر سوله، باید با توجه به نقشه های اولیه طراحی نقشه های ساخت شروع شود. در نقشه های شاپ جزئیات ساخت یعنی از نوع پروفیل مقطع، جزئیات برش و جزئیات قطعات نصب ذکر می شود. مهمترین قسمت های تولید نقشه های برش، سوراخکاری، مونتاژ و قطعه زنی هستند.

سوله باعث ایجاد استحکام می شود و این استحکام بسته به نوع طراحی شما متفاوت است. سوله برای سازه هایی که ابعاد بزرگی دارند، می تواند بسیار موثر باشد. ساخت سوله باید به گونه ای باشد که بارهای مختلف را بتواند بر روی خود تحمل کند. البته میزان بار بستگی به زمینی که پروژه احداث می شود و هم چنین نوع سوله سازی متفاوت است و ضریب استحکام مختلفی دارد. در سوله سازی از مصالح مختلفی استفاده می شود که می توانند ایمنی مورد توجه شما را تامین کنند. این ها مزیت هایی است که یک سوله می تواند داشته باشد اما این سوال مطرح می شود که بین فولاد و بتن چه تفاوتی وجود دارد؟ چه دلایلی باعث می شود که افراد ساختمان اسکلت فلزی را به سازه های بتنی ترجیح دهند؟ در ادامه برخی از این تفاوت ها را بیان می کنیم.

 

بالا بودن مقاومت در ساخت سوله

  • مقاومت زیاد قطعات فلزی نسبت به اسکلت بتنی
  • بالا بودن نسبت مقاومت به وزن ساختمان اسکلت فلزی نسبت به مصالح بتنی و درنتیجه قرار گرفتن در دهانه های بزرگ سوله، ساختمان های مرتفع و ساختمان های قرار گرفته برزمین های سست

یکنواخت بودن خواص

 چون فولاد در داخل کارخانه های بزرگ و با نظارت دقیق تولید می شود، دارای خواص یکنواخت است در صورتی که مصالح بتنی اینگونه نیست. یکنواخت بودن خواص مصالح باعث می شود ضریب اطمینان کوچکتری انتخاب شود و این گزینه موجب صرفه جویی در مصرف مصالح می شود .

دوام سازه هایی فلزی مانند سوله

فولاد دوام قابل قبولی دارد و ساختمان هایی که از سازه فلزی استفاده می کنند در صورتی که در نگهداری آن ها دقت کنند برای مدت طولانی قابل بهره برداری می شوند.

خاصیت ارتجاعی ساختمان اسکلت فلزی

به خاطر اینکه فولاد همگن می باشد، خواص ارتجاعی محاسباتی آن مصداق عملی با تقریب بسیار خوبی دارد. ممان اینرسی یک مقطع فولادی را می توان با اطمینان در محاسبات استفاده کرد . اما در مقطع بتنی ارقام مشخص و قابل اطمینان نیست.

 

شکل پذیری

مصالح فلزی قادرند تمرکز تنش را که در واقع باعث شروع خرابی می شود و هم چنین نیروی دینامیکی و ضربه ای را تحمل نمایند اما مصالح بتنی شکننده در برابر این نیروها به شدت ضعیف هستند.

پیوستگی مصالح

قطعه های فلزی پیوسته و همگن هستند اما در قطعات بتنی صدماتی در زلزله به پوشش بتنی روی سطح میلگرد وارد می شود و باعث ایجاد ترک هایی در پوشش بتن می شود. در نتیجه ساختمان در پس لرزه یا زلزله بعدی دارای ضعف بیشتری بوده و ممکن است تخریب شود .

مقاومت متعادل مصالح

فولاد در کشش و فشار یکسان و در برش خوب است . وقتی وضع بارها تغییر می کند، نیروی وارده فشاری و کششی تعویض می شود و مقاطع واکنش خوبی نشان می دهند. همچنین مقاطع، در بارهای پیش بینی شده، از  پیچش و برش ناشی از آن تاثیر می گیرند.

تفاوت قیمت اسکلت فلزی و بتنی

اسکلت بتنی ترکيبی از بتن و فولاد است که از لحاظ مقايسه  مقدار فولاد در بتن تقريبا 35% از کل وزن آهن مصرف شده در يک سازه اسکلت فلزی کمتر است. اگر در هزينه تمام شده اسکلت بتنی مجموع هزينه بتن و ميلگرد به کار رفته شده در يک متر مربع از سازه  بتنی را محاسبه کنيم متوجه می شویم هزينه تمام شده در ساخت اسکلت بتنی از سازه تمام فلزی حتی ممکن است بیشتر باشد! بنابراین قیمت سوله نیز می تواند در مقایسه با این سازه ها کمتر شود.

 

 

 

 



:: برچسب‌ها: سوله , ساخت سوله , سوله دست دوم , قیمت سوله , سوله سازی ,
:: بازدید از این مطلب : 104
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : پنج شنبه 18 خرداد 1396 | نظرات ()

صفحه قبل 1 2 3 صفحه بعد